Flautoškolka - Metodický sešit pro učitele

Název:
 Flautoškolka - Metodický sešit pro učitele
Katalogové číslo 
H 8044
ISMN/ISBN: 
979-0-2601-0871-4
EAN: 
9790260108714

Nakladatelství: Bärenreiter Praha
Druh publikace: metodické příručky
Jazyk publikace: cz.
Hmotnost: 369 g
Metodický sešit pro učitele je jednou ze dvou částí Flautoškolky. Prakticky orientovaný a přehledný text podrobně vysvětluje práci s učebnicí a přináší mnoho podnětů pro vlastní tvořivost pedagoga lze využít i ke skupinové výuce hry na sopránovou zobcovou flétnu.
CO JE TO FLAUTOŠKOLKA?

  • nový metodický koncept flétnové výuky předškolních dětí (5-6 let)
  • pro mateřské školy a flétnové kroužky
  • škola hrou bez not a s fantazijními ilustracemi Andrey Tachezy
  • pro dětskou pětidírkovou zobcovou flétnu - REVOLUČNÍ NOVINKA
  • má dva sešity: Metodický sešit pro učitele a Flautíkův sešit pro děti

  • Flautoškolka představuje originální metodický koncept flétnové výuky, jehož základem je respektování možností dětí daného věku jak způsobem výuky, tak volbou nástroje. Cílí na prožitek, nikoliv na výkon!
    Autoři - profesionální hráči na zobcovou flétnu a zkušení hudební pedagogové - navazují na obdobné kreativní koncepty škola hrou, přesto je Flautoškolka zcela jedinečná a nezastupitelná. V prvé řadě používá dětskou pětidírkovou zobcovou flétnu, protože sopránová zobcová flétna není pro předškolní děti vhodným nástrojem. Ve srovnání s ní je pětidírková flétna menší a celá její konstrukce vyhovuje lépe dětské ruce. Děti se na flétnu naučí hrát krásně, nenásilně formou her a bez not. Neosvojí si ani žádné hráčské zlozvyky, protože autoři vycházejí v nácviku techniky hry ze stejných a mnohaletou praxí ověřených metodických principů jako Flautoškola, oblíbená učebnice hry na sopránovou zobcovou flétnu pro ZUŠ.
    Flautoškolka otevře dětem dveře do světa hudby zábavnou formou a hlavně prostřednictvím radosti z vlastního muzicírování.
    Všechno o Flautoškolce, včetně ukázkových stran ke stažení, a také podrobnosti o nástroji najdete na www.flautoskolka.cz